Rated 4 out of 5 stars

Mikä tässä hämmentää, että moni kertoo, ettei uusi rajapinta mahdollista suomenkielen taivutusmuotoja, jne. koska lisäosat ovat WebExtensioneita, ja että ne rajoittavat. Mutta miten?
Minulla on hytinä, ettei taivutusmuodot ole ongelma, mutta koko systeemin joka tunnistaa ne ilman jättimäistä listää joka sanan joka taivutusmuodosta, vaan muodostaa taivutusmuodot sanojen perusmuodoista. Luulen, että tätä tekee moni spellchecker-lisäosa eri kielillä, mutta eikö Voikko ollut erillinen ohjelma, joka asentui lisäosan mukana? Tai piti asentaa lisäosan toimiseksi - ehkä ongelma on, että voikon komentorivi-työkalua ei pysty kutsumaan ja hakemaan siitä tuloksia?
Ehkei vastaavan koodaaminen, forkkaaminen tai porttaaminen WebExtension API:n tarjoamilla JavaScript kielellä toteutettavin keino. Onko Voikko mahdollista portata JavaScript kielelle?

Silloin kyse on vain siitä, että suomenkieleen on ollut niin vaikea tehdä kunnon oikeinkirjoitus systeemiä, paitsi menestyneiden koodarien, jotka toteuttivat Voikon. Hitto, mä en koskaan tule kuvittelemaan ilman älykkäiden ihmisten tukea, että "Suomalainen nimi voisi olla kova". Voikko. No, kunnia rrinomaisesta lisäosasta, mutta pitäisikö laittaa vetoomus, joka lähetetaan Mozillalle kun on kerätty ääniä/nimikirjoituksia, joissa vaaditaan naurettavien rajoitusten poistamiseen - yksi ei ilmeisesti enää voi käyttää voikkoa, toinen lisäosa väittää, että VideoDownloadHelper vaatii Linuxiinkin proprietary helper applicationin, jota se kutsuu... Linux versio ei ennen tarvinnut, kunhan ffmpeg oli asennettu :D Sailasta.

This user has a previous review of this add-on.

WebExtensionit rajoittavat siinä mielessä, että oikoluvulle ei ole APIa lainkaan.

Voikon saa käännettyä WebAssemblyksi, jota voidaan käyttää JavaScriptillä.

Vastasin varmaankin sinulle Firefoxin lisäosasivulla, että tein Fin Spell -nimisen lisäosan Firefoxille, joka käyttää Voikkoa hyväkseen. Se voisi olla mahdollista portata Thunderbirdillekin. Jotain muutoksia se vaatii, kokeilin eikä toiminut suoraan.

En vaan itse käytä Thunderbirdiä, niin sille porttaamiseen ei ole hirveästi mielenkiintoa. En osaa sanoa jaksanko tutkia asiaa. Jos jollain muulla on enemmän intoa, niin Fin Spellin koodia tutkimalla pääsee alkuun. Ainakin Voikon osalta siitä voi olla apua. Thunderbirdille voi saada jopa paremmin toimivamman version, koska tekstilaatikot ovat aina samanlaisia.